Wilhelm Olsen(83),Storslett forteller om en gammel kirkegård på eiendommen til Lena og Arthur Ballovarre i Bukta. Jeg har sjekket dette med Solfrid Strømsnes som er datter til Lena og Arthur. Hun kan fortelle at de snakket mye om dette da de var ung. Spesielt under slåttonna så de synlige forhøyninger i terrenget.

Jeg har snakket med Harald Lindbach på Statsarkivet. Han avviste ingen ting og mente slike fortellinger er viktig å ta vare på. Generelt kan han si at historier om gamle kirkegårder gjerne dukker opp i forbindelse med «skrømtplasser» i bygdene.
Han sier videre at det ikke var uvanlig at de begravde de døde midlertidig, eller lagret de på en annen måte i påvente av bedre vær, eller bedre årstid. Når sommeren kom grov de opp de døde og førte dem til Karlsøy og/eller Helgøy der det var vigslede kirkegårder.
I gamle kirkebøker fra Karlsøy kan vi lese: «Da ser vi f.eks. at det på Kristi himmelfartsdag blei ført utover til Karlsøy 25 lik fra Lyngen og Ullsfjord.»
«På denne tida (ca 1740) fikk Lyngen forøvrig egen kirkegård på Lyngseidet, så det blei nok slutt med å frakte lika ut av fjorden.»
Jeg tror imidlertid at denne praksisen tok slutt omkring 1722 for Kåfjords vedkommende. Da fikk vi egen kirkegård på Barslett.
Kåfjord hørte til Skjervøy prestegjeld helt fram til 1776.
Olaf Bergheim, Storslett, født 1910 forteller til Gurli Harlin om skrømt og gamle barnelik i Nommedalen. Se 153/1987 og 154/1987. Transkriberte skrifter.
På Ysteby skal det vissnok også finnes en lignende kirkegård.