Sjåbakk

Etter tips fra grunneieren fant jeg hytta under Dalbakken, ca. 100 meter fra elva. Man kan fortsatt se en gammel ovn og annet bygningsmateriale etter hytta. En annen gutt fra den gang fortalte at de brukte hytta for å lure opp jentene.

Da vi var i tenårene, fant vi på å bygge ei hytte under Dalbakken.  Vi var mange, og hadde det svært så trivelig.  I lyse sommernetter jobbet vi ,og hytta ble kalt Sjåbakk. Husker ikke hvor vi fikk materialene fra, men det ble fin ei hytte som ble mye brukt.  Det var aldri alkohol med i bildet når vi fant på noe, og samhold var det alltid.  Hvordan det gikk med hytta i ettertid vet jeg ikke, men har hørt at det gikk ras der.  Dalen ble mye brukt, så en kan si det var Min barndoms dal.  Der hentet vi ved og torv, fisket i elva og Olderdalsvannet, og plukket bær.  Håper etterslekten steller pent med dalen, så den fortsatt blir nyttiggjort. Dalen ble også nyttet til sport, og Jan Lindvall og andre Skiløpere har fått sitt grunnlag her.
Sverre Albrigtsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: