Kåfjord kommune

Kåfjord kommune med ca. 2000 innbyggere.

I statsrådsmøte den 21. juni 1929 ble det besluttet at Lyngen herred og sogn skulle deles i tre selvstendige enheter, Lyngen, Kåfjord og Storfjord. Fylkesmannen i Troms bestemte at den offisielle datoen skulle være 1. juli 1930.

Siden har det vært mindre justeringer av kommunegrensene. Grensene ved Nordnes og Djupvik har vært justert opptil flere ganger. På 1960-tallet var det imidlertid store diskusjoner om sammenslåing og nye kommuneinndelinger. Signalene fra departementet og fylkesmann var entydig. De ønsket en sammenslåing av kommunene Skjervøy, Nordreisa og Kåfjord til en ny storkommune.

Når motstanden ble for stor gikk de for alternativ to. Sammenslåing av Storfjord og Kåfjord. Kåfjord argumenterte hardt med store avstander osv. Kommunestyret var klar i sin tale: En sammenslåing kommer ikke på tale.

Samtidig var det en pågående diskusjon hvem som skulle eie Rotsund. Kåfjord mente Rotsund burde tilhøre Kåfjord, fordi Reisafjellet ville bli et stort hinder for folk fra Rotsund.

Under Erna Solbergs regjering ble det en ny diskusjon om kommune og fylkesgrenser. Men, også denne gangen gikk Kåfjord fri.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: