Helvetesdalen/Helvehavággi/ Helvetinvankka/Doantávággi/ Gáđahusavággi/Svartdalen

To steder i Olderdalen heter Helvetesdalen (Helvehavággi) eller Djeveldalen (Doantávággi) Den andre ligger ved Olderdalsvannet. Doantávággi brukes mest om dalen ved Olderdalsvannet. Doantá=djevel,pokker. Altså Djeveldalen. Mens dalen ved Kåfjordbergan brukes mest Helvetesdalen, evt. Svartdalen. Jeg har også sett brukt det samiske navnet Gaƌahusavággi. I ordbøker finner jeg Gáđohus=fortapelse. I tillegg har vi det kvenske navnet Helvetinvankka. Folk i området bruker navnet Helvetesdalen. Men, enkelte syntes navnet helvete var et stykt ord og begynte å bruke navnet Svartdalen. Faktisk mange som bruker det fortsatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: