Spett-slekten

Min tippoldefar het Johan Jakob Johansen Spett ( Betti ), sønn av Johan Andersson Spett og Anna Maria Jakobsdotter Bjørnstrom , ble født den 8 November 1824 i Tornefors Pajala Sverige, døde den 16 Juni 1912 i Kåfjord i Nord Troms 87 år gammel, og ble begravet den 19. Juni 1912 i Sandeng Kirkegård, Manndalen.

Johan giftet seg med Anne Stina Pedersdotter

Personene til høyre skal forestille Anders Johansson Spett og Agneta Thomasdotter Mangi-Vaikko med barnet i sin favn. På tidspunktet tegningen er gjort er det krise i malmutvinningen, Anders må ha noe å gjøre å skaffer seg noen reinsdyr.

Anders Johansson Spett föddes omkring 1678 vid Junosuando Masugn och drog 1764-06-18 i Kurravaara. Han härstammade från brukssläkter som ursprungligen nog tillhörde det man kallar för valloner. Valloner är egentligen inget annat än metallarbetare som kunde sitt yrke bra och kom till Sverige vart de fick bra lön och arbete. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: