En misjonærs dagbok

I instruksen til misjonær Bjørnson fra biskop Bang het det at «han skal reise til de finner som opholder sig i fjordene, og disse steder i Schjervøe befindes at være 10 i tallet: 1 Segelvik, 2 Jøkkelfjord, 3 Burfjord hvor det både er forsamlingshus og en stor skolegamme, 4 Spilderøen med fire familier og de pleier at søke til det 5. sted, som er Kvænangen, hvor også er forsamlingshus, 6 Oksfjord hvor det også er forsamlingshus, 7 Reisenfjorden, der er også forsamlingshus, 8 Uleøen, 9 Koegfjord, der er forsamlingshus, 10 Langfjorden.

Alle. disse steder skulle misjonæren besøke minst en gang om året.Han skulle også formane alle til å reise til kirken, «særlig de i Oksfjorden som kun har en mils reise til hovedkirken på Schiervøen.» Fremmede innflyttere måtte la sine barn lære det norske språk og opplæring i salighets kunnskap, hvis de ikke ville det, «da straks at forføie sig dit hvorfra de var kommet.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: