Den 27.juni 1788

Noen dager senere, den 27. juni 1788, holdt provsten visitas í der nye Lyngen kirke. Han var med på en besiktigelse av kirken som ennå ikke var ferdig. Den manglet bl. a. delvis bordkledning, og kirkevergen, Hans Klæboe, ble pålagt straks å sette arbeidet i gang for å gjøre kirken ferdig. Her møtte provsten også folk fra Kåfjorden, som to år tidligere var overflyttet fra Skjervøy prestegjeld til Lyngen prestegjeld. Forsamlingshuset i Kåfjorden var nå blitt overflødig, da finnene herfra fikk en ganske kort reise til Lyngen kirke. Det ble derfor foreslått at forsamlingshuset skulle rives og føres til Lyngseidet, der det skulle føres opp som kapell. Det hadde vært på tale å bygge kapell på nordre side av Lyngseidet tidligere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: