Tromsø by fikk tilknytning til landets telegrafnett i 1869. I august dette året blei nemlig Nord-Norge – linjen bygd. Og Tromsø stasjon åpnet den 10.august. Det var en stor begivenhet som en lenge hadde sett fram til. Den alminnelige erkjennelse var at siden dampskipsfarten begynnelse på Nordland er intet så stort blitt oss til del.

Og året etter, nemlig den 24.oktober 1870, blei «Lyngens Telegraf Station» som første stasjon i Lyngen åpnet i Djupvik. Telegraflinjen var da bygd fram dit og videre helt til Øst-Finnmark.
Om den linjemessige forbindelsen mellom Tromsø og Lyngen-området er det gitt denne beskrivelsen fra århundreskifte:
Fra kabelstolpen ved Tromsø går telegraflinje videre til Jøvik i Lyngen, videre til Lyngseidet. Etter flere forgreininger til Storfjord-Skibotn via Rævdalen, tilbake til Lyngseidet og videre i 2 kabler til Elvejord og derfra over Lyngenfjorden til Kåfjordbergan. Videre om Djupvik til Rotsund og nordover.
Den 10 september 1892 blei Lyngseidet Telegrafstation åpnet og fra samme dag ble stasjonsnavnet Djupvik endret til Djupvik Telegraf Station. Denne stasjonen blei nedlagt 30.oktober 1895.
Gruveselskapet i Birtavarre hadde privat telefon, med stasjon på Ankerlia. I 1908 ble stasjonen flyttet ned til Birtavarre.
Fra 1904 var det også privat telefon mellom Djupvik og Rotsund
Olderdalen fikk rikstelefon-stasjon den 8. oktober 1930. De andre bygdene fikk sine stasjoner i løpet av de neste to årene.(bortsett fra Manndalen)
Kilde: Lyngen bygdebok
Kåfjordbergan
Bygdavar.com har besøkt tuftene etter kabelhuset ved Kåfjordbergan.



