Vannverk

Vannbæring

Før de fikk et vannverk i bygda, henta hele Haugen-området vann med børetre fra en brønn opp for huset på vår eiendom. Daglig gikk folk med børetre og hentet vann. Her må jeg spesielt nevne Amanda som var gift med Odin. Hun var veldig renslig, og bar ofte vann. På snora var det stadig klær til tørk. Vi unger fant på mye, og vi brukte å synge Manda, Manda heng på snora.

Før det ble vannverk fikk vi innlagt vann til hus og fjøs. Som forsøk ble det brukt trerør, og det fungerte godt. Husker godt da vannverket ble bygd. Kjempelang grøft. Hele bygda var i arbeid for å grave grøfta med hakk og spade. Det var stor framgang da alle fikk innlagt vann.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: