Nordmannvik

Nordmannvik

Jeg skal fortelle om to personer fra nabobygda Nordmannvik. Grunnen til det er at de brukte å være mye i Olderdalen. Den første het Hans Vik etter det jeg husker. Han var en gammelungkar. Han hekla hårnetter til jenter. Jeg hadde mange søstre, og han brukte å besøke oss. Husker han hadde en rungende latter.

Den andre er Isak Jensen. Han var en snill og gudfryktig mann. Han var ofte på besøk i Olderdalen, blant annet hos bestefar, Grete Lindvall og hos oss. Han gikk under navn som Snill Isak og Kristen Isak. Han gikk alltid til fots når han var på besøk. Når han kom inn så håndhilste han på alle. Hvis han på hjemturen oppdaget at han hadde glemt å gi fyrstikkeska ifra seg, kunne det være grunn nok til å snu.

Det er fortalt om en hendelse fra et fiskevær i Finnmark. Han var på fiskearbeid, og en lørdag kom en fiskebåt med masse fisk… det måtte jobbes på søndag for å berge fisken. Isak jobbet også på søndag, men han skulle ikke ha betalt for jobben siden det var søndag. Fisken kunne ikke ødelegges. Senere fikset de på lønningskontoret slik at han fikk betalt uten at ha visste om det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: