Anatomisk Institutt.

Anatomisk Institutt i Oslo.

Under arbeidet med veien mellom Olderdalen og Birtavarre i 1946-47 ble det gjort flere skjelettfunn. Anatomisk Institutt i Oslo var svært interessert i funnene . Grunnen til at skjelettene aldri ble sendt til Oslo skyldes stor motstand fra bygdefolket. De døde skulle få hvile i fred.

Tromsø museum skriver:

«Ved tilbakekomsten fra en tjenestereise i Nordland er jeg blitt gjort kjent med de skjelettfunn fra en gammel kirkegård som nylig er gjort i Kåfjord. Da slike funn ikke har noen direkte betydning for Tromsø Museum, tør jeg be Dem elskverdigst sørge for at skjelettene blir pakket i kasser og sendt til professor K. E. Schreiner, Universitetets Anatomiske Institutt, Oslo. De bør naturligvis pakkes så godt som mulig, så vidt mulig hvert skjelett for seg, helst med treull, høy eller mose som fyll i kassene. Anatomisk Institutt vil godtgjøre Dem alle utlegg for forsendelsen og betaler også en funngodtgjørelse til finnerne, dersom de ønsker det. Dette bør i tilfelle opplyses, og De kan også sende med noen opplysninger om hvordan skjelettene ble funnet, og om kirkegården de skriver seg fra, er det naturligvis utmerket.»

Anatomisk Institutt sier at skjelettene aldri ble mottatt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: