Kåfjord Arbeiderparti

Gull og sølv til medlemmer av Kåfjord Arbeiderparti.

Første rekke fra venstre som fikk gullnål: Lars K. Albrigtsen, Anton Antonsen, Hans K. Jensen, Oluf K.Olsen og Håkon Salo. Rekke to fra venstre som fikk sølvnål: Hjalmar Steinnes, Alfred Solstad, Leif Jakobsen og Jens Dalheim. Tredje rekke fra venstre fikk sølvnål: Thorvald Joramo, Hans Birkelund, Klara Isaksen, Rudolf Slettli, Eilif Mathisen, Bakerste rekke fra venstre fikk sølvnål: Bjarne Lyngstad, Arthur Soleng, Harald Cock, Ivar Isaksen og Anton Pedersen.

Kåfjord Arbeiderparti

Vi møtte bare hån og bespottelse fra våre politiske motstandere den gang vi begynte arbeide for partiets ideer i vår kommune. De mente det var en utopi å tro at våre ideer skulle slå rot i det norske folk. Jeg skulle gjerne møtt de samme motstanderne i dag, sa en av de som mottok partiets gullnål på en årsfest i Kåfjord Arbeiderparti lørdag. Sammen med fem andre fikk «gammelordføreren»i Kåfjord, Anton Antonsen, Arbeiderpartiets fremste hederstegn for lang og aktiv innsats i partiet. De øvrige var Lars K. Albrigtsen, Oluf K. Olsen, Hans K. Jensen, Hans Nicolaysen, Anton Vatne og Håkon Salo.

Tildelingen av gullnåla skjedde på en trivelig sammenkomst i Birtavarre hvor det for øvrig var et rent dryss av sølvnål-tildelinger. 20 medlemmer fikk overrakt denne nåla av formann i kommunepartiet, Bjarne Larsen, som takket dem alle for en god innsats gjennom mange år i Kåfjord Arbeiderpartis tjeneste.

Høytideligheten ble innledet med en prolog skrevet av lyriker Idar Kristiansen. Forfatteren leste selv den meget gode prologen som falt i god jord hos de mange frammøtte. Ved siden av Antonsen, takket også Oluf K. Olsen for den heder han var blitt vist. Han kvitterte for gullnåla med en gripende skildring fra nødsåra da den nakne fattigdom herjet i Kåfjord. – Folk ba om sedler for å få kjøpe brød og margarin på butikken. Vi måtte servere suppe på skolen fordi noen av ungene var så utsultede at de ikke maktet å holde ut en hel skoledag, fortalte Olsen.

Fjerdemann på Troms Arbeiderpartis stortingsliste for Troms, Lyder Nilsen, holdt kveldens festtale, hvor han summerte opp en del av det som skjedde av positive tiltak fra arbeider-regjeringens side den senere tid. Han appellerte sterkt til forsamlingen om å aktivisere seg i en valgkamp som vil kunne komme til å bli avgjørende for landets fremtid.

Den hyggelige partitilstelningen ble avrundet med underholdning av Margit Theodorsen, Kjell Andberg, Ove Blomstereng og Trygve Berg. Den sistnevnte med historier fra «Vett og uvett», og de øvrige tolket viser av Dan Anderson, Evert Taube mf.

Nordlys 21.06.1977

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: