Øvre Riđajohka og Nedre Riđajohka.

Eller Bajit og Voulit Riđajohka på samisk. Se kartet. Mulig betydningen av navnet. Rihtá (grunnformen)-Riđa (bøyd form)= felle til fangst av større rovdyr. Rihtá/Riđa=halvskrott (lår, side og bog) av rein-eller sauslakt. Kan godt stemme med andre informanter som sier at område mellom disse elvene var utplassert bjørnefeller. Siste bjørnen som ble skutt i Vinterdalen ble gjort av Mons Aslaksen. Det ble gjort nettop mellom begge elvene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: