1 – A

Redaktør Svein Arild Soleng. Bildet er tatt da jeg ble tildelt Kåfjord kommunes frivillighetspris i 2018

Velkommen til hjemmesiden min: Olderdalen bygdavar.com.

Min store interesse for lokalhistorie har medført at jeg har samlet på gamle stedsnavn, kulturminner, historier og bilder. I all hovedsak fra Olderdalen, men også bygdene rundt.

Hjembygda min Olderdalen strekker seg fra Nommedalen til Kåfjordbergan.

Noe av dette stoffet har vært publisert tidligere på Olderdalen jeger og fiskeforenings(OJF) hjemmeside. Når styret med Fredrik Johnsen i spissen ikke lenger ønsket meg som redaktør startet jeg min egen side. Det har vært en lykke for meg og alle mine følgere.

Mye av det som publiseres er andres arbeider. Jeg prøver imidlertid å kontakte de jeg kjenner opphavet til. De aller fleste sier JA. Kun en har sagt nei, begrunnelsen var at han hadde overdrevet historien vel mye. Takk til alle sammen! Spesiell takk til Lene Antonsen som gav meg lov til å bruke hennes store prosjekt med samiske stedsnavn i Olderdalen.

Jeg håper at hjemmesiden kan være til nytte og inspirasjon for andre som vil fordype seg i lokalhistorien vår. Responsen har i hvert fall vært overveldende. Snart 50 000 har besøkt sida som har medført til 90 000 visninger. I tillegg har det vært mange «godord» på facebook og andre plattformer. Jeg tar gjerne imot bidrag og tips.

En historiker sa engang : «Dess mer man vet,- skjønner man kor lite man egentlig vet.«

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: