Latnjejohka

Latnjejohka= Bjørkeelva, Fjellbjørkelva. Sett fra Olderdalen er det elva nærmest Nordnesodden. I berget på vestsida skjedde ei tragisk ulykke i 1957-58, da Henrik Olsen, Slettvold falt utfor berget under vedhogst. Han ble funnet av Kristian Mathisen som kom ned fra fjellet etter rypejakt. Henrik var hardt skadet og døde på vei til sykehuset. Det var vanlig at jegerne fra Olderdalen fulgte stien langs Latnjejohka når de skulle på jakt på Nordnesfjellet.

Fra gammelt av var det mange dyktige jegere fra Olderdalen. Den mest kjente av dem var bjørnejeger Jacob Olsen, Storslett. I 1806 la han fram to bjørneskinn. Begge skutt i Manndalen. For dette fikk han tre riksdaler i skuddpremie (ca.kr.13.000 etter dagens verdi). I 1810 fanget han en bjørn med saks ved Nordnes. Og i 1825 og 1826 fanget han en halv – og en fullvoksen bjørn med jern i samme området.

Elva nærmest Nordnesodden sett fra Olderdalen.
Det var i berget på høyre sida av elva ulykken skjedde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: