Utedass

Ordet utedass forutsetter at det finnes en innedass. Det gjorde det ikke før. Tidligere hette det bare Do eller Dass. Og selve ordet Dass kommer fra tysk. Tyskerne kom til Norge med sine do eller das Häuschen, det vil si «lillehuset». Med den lille evne vi nordmenn har til å lære nye språk, så sa vi kun Dass og utelatte Häuschen. På samme måte sa tyskerne Donhaus , det vil si et hus for “å gjøre noe”. Dette ble for ignorante nordmenn til Do.

Fritt etter egohans

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: