Peder Larsen («Lasse Peder»)

Peder Larsen var født 5. februar 1890. Han døde 3.mars 1976, 86 år gammel. Han er begravd i Birtavarre kirkegård. Peders far var Lars Joseph Pedersen, Brattland og mora var Ane Johanna Johansdatter (Johannesdatter) fra Birtavarre. Peder Larsen giftet seg med Rakel fra Nordland. Sammen fikk de to døtre, Astrid (døde ung) og Haldis.

Peder Larsen sitt hus på Steinnes
La hytta stå i fred.

I dette huset på Steinnes bodde Peder Larsen. Han var en ungdommelig og fargerik person. Det går mange historier om han. Huset sto alltid åpent for ungdommen, kortspill, sang og musikk hørte med. I tillegg elsket han å være gudfar. Det ble sagt at når han så bygdas damer gravid spurte han alltid om å få bli gudfar. Og det fikk han som regel. Derfor ble det svært mange etter hvert. Jeg har hørt godt over 100. Blant annet meg…

Datter Haldis har/hadde ei hytte i Nommerdalen. Hytta skal visstnok være overtatt av sønnen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: