Sauehenting

Æ huske saueinnhentinga på høsten…der villfarne oilldotta ikke ville dit dem skulle…det blei mange kilometer i ulendt terreng etter småfeite saua og lam…forbainnades ulydige individa som ikke fatta at dem skulle inn grinda ved øvergjerdet…og når man tenker etter med rovdyrplagen…IKKE en sau blei tatt av rovdyr i den tia..Aille måtte hentes inn…Dem hadde en ting felles…springe i flokk den veien dem ikke skulle..I den tia hadde no aille gårdan gjæran i stainn…Æ huske gamlingen stod på myra som skilte skogen og øvergjerdet..og skulle geleide saueflokken som kom halsanes med oss som pådrivera…Han stod som et trafikkpoliti på slettveien og peiva flokken ned mot grinda..to tok veien ned og hjem mens resten sprang forbi han og la til flekkings i skogen…Han leste godt i fra både nye og gammeltestamente før han i forbainnelsen trødde de avklipte gummistøvlan av sæ og pælma dem i nakken på den siste oilldotten som i skrekkblainna fryd rainn forbi han..Dagen etter gikk dem på innmarka heile skokken…baintes og jaga tell gårds..og i september kokte man fårikål…og åt nypotet fra eget lainn….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: