Konfirmasjon

Konfirmasjonsgilde i morra…kirka skippe æ sia det ikke e innkommanes…og så skal det jo i god gammel Gaivuotnatradisjon preikes på norsk og samisk..Ja nei det blir med å delta på ansamlinga på huset…sjøl blei æ konfirmert i 73..(ja ja..man blei konfirmert mange ganga etter det..men det var ikke i kirka)…Konfirmasjonen i 73..(eller var det i 74)???..blei no i alle faill avholdt hjemme…Æ hadde fåttt lånt ei nylonskjorta fra søskenbarnet mitt og buksa var nyinnkjøpt i cordfløyel fra det rikholdige utvalget fra Johnsen på Lyngseidet..Ingen ord blei sagt…vi åt lapskaus fra moderns gryte og etter å ha gjæspa en stuinn så kom det ei bløtkaka på bordet og Liberiakaffe blei rundhåndet skjenket i porselenskoppa som var tatt fram for anledningen..Gamla leste opp de 18 telegramman æ hadde fått og enkelte av dem hadde ydmyka sæ tell å putte sin siste skjærv i konvolutten…Æ huske æ var steinrik med mine 920 kroner…heilt tell man traff dem som hadde fått fleire tusen…men sånn var det for fattigfolk…Og konfirmeres skulle man jo…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: