Lyngseidet

VEL…man stusse no på så mangt..blant ymse ting så minnes æ turan tell Lyngseidet..altså på 60-tallet når man bodde i Olderdalen og du sku ha nokka meire enn melk og brød..så tok du ferga..dem hadde softis ombord..Det var datidens adspredelse familiært…modern i godlune og gamlingen med utsprængt pengbok…Modern førte an…først måtte vi anskue Giævergården…vi stod med nasen trøkt inn mot stakittgjerdet mens vi i guddommelighet bivåna folk som ikkje vistes men som i følge modern var eneståanes i samfunnet..respekt hadde dem lært sæ..Ho handla sæ bort–og oppover…Giævers kolonial…Johnsens manufaktur der gabardin og tyll vrælta ned fra hyllene. Ytst på runden før «Hamperokken» entra kaia var derimot Labugts bakeri…Æ kjeinne einnå eimen av nystekte…Der la ho igjen siste kronasjen og vi fikk en kanelbolle med melis på som vi åt med verdighet heile veien tilbake til fergekaia..Ja Lyngseidet var en gang et forjettet lainn..og Hans Labugt huske æ..som om han stod framfør mæ i dag…Modern takka for sæ som 63-åring..men minnan etter turan tell Lyngseidet med ho fræmst..OG Labukt…eiendommelig…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: