Bygdefest i Olderdalen

I Olderdalen i min ungdomsoppvekst var OIK en ildsjel i så måte på mange måta…blant mye så arrangerte dem bygdefesta…og her snakke vi ikke om lokale trubadura i skjeivtrødde biekso…nei her gjestet det Gro Anita Schønn med ensemble…Dag Spantell…Stein Ingebrigtsen..Anne Grethe Preuss…æ holdt på å skrive Frank Sinatra..men så dårlig huske æ ikke. Men la no det være…Folk generelt kom for å dainse og ha det gøy…men i farvannet lurte det «troilltampa» av kaliber som man bare fant i Chicago og på westernfilma med John Wayne i hovedrollen.. Her skulle det deles ut en i rett og en i vinkel…med kraftig fraspark…Slåsskjæmpa fra Nordreisa stilte mainnstærk…ferga måtte gå ekstratur over Lyngen for at ikke lyngsværingan sku se sæ forbigått i god gammel håndgemeng…folk fra Skibotn rodde feil og var på tur ut Lyngen men når dem hørte aloet fra festlokalet så faint dem fram…Mainndalinga kom med egne gjærstaur og diverse..Utfør og i umiddelbar nærhet av samfunnshuset stod det stokke ned så mange brennvinslærke at det einnå e håll i sneen..mange år etterpå..Ordensvernet slåst inne…resten på yttersia…tunge knyttnævva fant sitt… etterfulgt av gode ord fra avseinnarn…»Måtte det gå dæ vell»…mange ganga på klarholka i småsko…i dress…Ja du verden…manges utsyn..og innsyn blei pynta på..Æ kom i hu det her da min venninne Agnes Hansen Söderberg skrev om sin visitt på Majakliniken…»»Justerat mina ögonlock som jag gjorde för ett år sen .Och Gratis till och med .Hoppas jag blir nöjd när svullnaden har gått ned»…Godt sagt…for de fleste stilte opp på neste fest…med öppna ôgonlock…for så å bli lukka…nok en gang…på neste fest…VELBEKOMME!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: