Grunnvannskilder

Hva skulle vi gjort uten alle grunnvannskilder (oppkom) vi hadde/har i Olderdalen.? Disse kildene var livsviktige for mennesker og dyr. Kilden på bildet står ved huset til Sandra og Einar Brandser på Storslett. Oppkommet gav friskt godt vann hele året. På Soleng hadde vi tre slike kilder. Rádjejohka og Ája var de mest kjente, men også et mindre oppkom var viktig. Kildene var helt avgjørende for drifta på gården. I tillegg fungerte kildene som kjøleskap om sommeren. Vi bør slå et slag for å bevare disse kildene. Vi kan komme i en situasjon der vi får bruk for disse igjen. Minner om Tsjernobyl-ulykken for noen år siden.

Det var også flere gårder som hadde vippebrønn. Dette bildet fra Polleidet er en illustrasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: