Barna til Stin-Ella

Min far var kjent i dalen og var flink til å fortelle om de forskjellige fiskeplassene og stedsnavnene vi passerte oppover dalen. Navnet Stineellesullot hørtes spennende ut. Og jeg spurte han flere ganger hva navnet betyr. Eneste han sa var at det var en kjerring som hadde druknet i elva. Min bestemor Rasmine (født 1888) kunne imidlertid fortelle hele historien. Kortversjon: Stine-Ella var øverst i dalen for å skjære sløke. Det hadde regnet kraftig i noen dager og elva var flomstor. Hun hadde vasset på andre sida av elva og da hun skulle tilbake antar de at hun gled og ble tatt av flommen, og ført 200 meter nedover. Hun ble funnet omkommet ved noen holmer ute i elva. Derav navnet Stineellesullot, som betyr Stin-Ella sine holmer.

Etter slike tragedier etterfulgte mye mystikk, folk hadde sett eller hørt noe. Det var også tilfelle med Stin-Ella.

Da hun omkom hadde hun to små barn og det er disse to som går igjen i dalen.

Helt opp til våre dager er det folk som mener de har hørt noe. To barna som går langs elva og roper på mor si. Det er spesielt området fra Ádjatmohkki til Čoardaura. De hører en inderlig og hjerteskjærende rop.

Det ikke mer enn 10 år siden en mann opplevde de to barna da han overnattet på hytta ved Ádjatmohkki. Han våknet med at to små hoder kikket inn gjennom vinduet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: