Helbredere og håndspåleggere

Bukta er området i Olderdalen fra Slettvoll til Nommedals-nesset. Der bodde min tipp – oldemor Helene. Bukta het fra gammelt av Helene-bukta. Hun kunne litt av hvert og var en kjent håndspålegger. En «parantaja» som dem kalte det på kvensk. Det var kvenkona Helene som jaget Lavvo-bøla på havet.

Bygda Olderdalen hadde forøvrig mange helbredere og håndspåleggere. Erik Olsen «Tjorro Erik» var spesialist i å stoppe blod. Ole Olsen var spesialist i å helbrede eksem og ta bort verk. Olida Johansen «Lida» var øyespesialist. Ane Pedersen «Hanno Ane» hadde også helbredende evner. Brita Josefsen «Brita» drev med kopping som skulle helbrede det meste av sykdommer. Naturens vekster ble mye brukt til helbred på forskjellige sykdommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: