Olderdalen skole

Omkring 1950

Her er navnene på de som er på skolebilde:Lærerinna Oline Jensen står ytterst til høyre. Bakerste rekke fra høyre er Herborg Soleng, Erna Brandser, Litamor Soleng, Torgunn Olderdal, Edith Soleng, Asbjørg Rekkbø, Margit Monsen, Åse Johansen, Signe Vannbakken og Else Soleng.Rekke nr. 2 fra venstre: Lissi Johansen, Margit Nilsen, Magne Johansen , Markus Nilsen, Hilmar Sivertsen, Karl Albrigtsen, Villiam Albrigtsen og Hans Sagatun.Helt til venstre foran er Tor Johnsen og Peder Mathisen med hånden for ansiktet.

For spesielt interesserte. Bildet er nok fra omkring 1950, kanskje litt før. Til høyre «gammellærinna» som jeg ikke husker navnet på. Hun kom sørfra til Olderdalen etter krigen og ble en institusjon i seg sjøl. Bildet er tatt like ved «storskolen» – og det er kanskje Esso-Kalle i forreste rekke, nr. 3 fra høyre. Det verserer mange historier om denne «gammellærinna». Hun hadde bl.a. en hund som hette «Bissi», og jeg skulle ønske at Olaf Olsen kunne fortelle om da «Bissi» skulle begraves. Trur den døde av fedme. kjenner jeg kun i første rekke, lengst til venstre Thor Johnsen.

Bildets eier: Håkon Bergmo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: