– Det var forferdelig å se han forsvinne foran øynene mine

Avisa Framtid i Nord v/journalist Marius Hoe laget en meget god reportasje om besøket av de pårørende etter ras-tragedien i Sorbmegáisa i 2012. En uforglemmelig opplevelse. Vi satte opp et minnesmerket i 2020 og ble spurt om å bidra til dette besøket. En trist, men også en fin opplevelse som fortjener en plass på min side.

For noen ender drømmeferien i et mareritt. Sommeren 2022 var de etterlatte igjen tilbake ved ulykkesstedet ved Engenesvannet.

Virgine Chaves Vischer og hennes datter Béatrice Vischer besøkte Engenesdalen i Kåfjord tirsdag. Stedet de mistet sin ektemann og pappa. Det ble mange sterke øyeblikk i regnværet. FOTO: MARIUS HOE

Ti år har gått siden tragedien på Sorbmegáisa i Kåfjord hvor en fransk guide og fire sveitsiske skiturister mistet livet, i et gigantisk snøskred.

Tidligere denne uken var fire av de etterlatte på besøk i Kåfjord. I regnværet under den tåkelagte Sorbmegáisa fikk Virgine Chaves Vischer, hennes datter Béatrice og Veronika Bertin se stedet deres venner og kjære omkom.

– Takknemlig for at jeg var her

Virgine og Veronika har vært her før. Mandag 19. mars 2012 sto de hjelpeløse på toppen av Sorbmegáisa og så et gigantisk snøskred sluke halve turfølget.

Fem av deres aller nærmeste mistet livet på fjellet som bærer det samiske navnet Sorbmegáisa: «fjellet der man lett kan forulykke».

En av disse var sveitsiske Max Ulrich Vischer. Virgines ektemann og Béatrices far. Ingen av dem har vært her siden ulykken i 2012. Det har de ikke vært klare for.

Men nå står Béatrices og de andre ved Engenesvannet 600 meter over Lyngenfjorden. Tårene kommer når de ser fjellsiden ruve over dem. Béatrice blir stående i stillhet mens hun skuer ut over fjellet hvor hennes far gikk bort.

– Det var forferdelig å se han forsvinne foran øynene mine, men jeg er takknemlig for at jeg var her da det skjedde. Han var så lykkelig den dagen, sier Virgine med tårer i øynene.

Se Framtid i Nord:

https://www.itromso.no/nyheter/i/KzEbqM/det-var-forferdelig-aa-se-han-forsvinne-foran-oeynene-mine

Den sveitsiske konsulen til Nord-Norge, Sonja Eriksson Steigen (i midten) arrangerte de etterlattes tur tilbake til Kåfjord. Her flankert av Ranveig og Svein Soleng som har satt opp minnesmerke ved Engenesvannet. FOTO: MARIUS HOE

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: