Fergeleiet i Olderdalen.

Nord-Norge- bussen kjører på fergen i Olderdalen. Årstall 1956.

Bilde 1. Foto: Asmund Rørslett

Jeg gjengir hva som skrives i bildet 2:

«Skriv nå endelig ikke at det bare er samer her nord! -Dette velmente rådet fikk jeg flere ganger mens jeg reiste med Nord-Norge-bussen fra Hammerfest via Skaidi og Alta til Lyngen. Jeg er den første til å bevitne at samene utgjør en bitte lite mindretall i Nord-Norge, selv i Finnmark. Men, det er et hyggelig mindretall som setter farge på passasjerflokken, for samer liker også å reise med Nord-Norge- bussen, som bildet t. v. fra Alta viser. Ikke minst det samiske innslaget gir denne nordlige bussruten sin særegne sjarm. Bildet under : Kirsten Johan Hætta, Masi, og Monsieur Louis Seron er ett av mange eksempler på at ytterlighetene møtes i vennskapelig forståelse ombord i bussen

Bilde 2. Foto: Asmund Rørslett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: