Barndomsminner fra 70-tallet.

Ursus eller Gunnar Salỏmonsson som var hans egentlige navn

 I begynnelsen av 70 tallet ble jeg kjent med Asgeir Brekke fra Lesja. Vi gikk på folkeviseleik her i Tromsø. Det var en fin tid. Mest nordlendinger, men også mange skoleungdom sørfra. Vi danset gammel reinlender med åtte turer, og andre leiker som Å støypa ljos og Eg ser på deg og du ser på meg. Asgeir hadde gått på gymnas på Vinstra, og han var også med meg hjem til Olderdalen. Senere ble han professor i Nordlysfysikk. Han ble gift med en fra Kvaløya, og vi har hatt sporadisk kontakt.

Jeg skrev om oppveksten i Olderdalen. Han leste den og sa at han hadde samme oppvekst. Til og med var også Ursus på Lesja. I Olderdalen løftet han en bil, og på Lesja løftet han en traktor. Husker når det nærmet seg 17. mai, lurte jentene om bunaden var blitt for trang. Det var også fester som vi gikk på, og alt var selvfølgelig alkoholfritt. Nå når jeg har passert 80, angrer jeg iallfall ikke på at jeg har drukket for lite.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: