Sokkelvik-tragedien

Kristi Himmelfartsdag i 1959 brøt lokalradioen inn og oppfordret alle båter i området, til å gå mot Sokkelvik i Nordreisa, for å bistå en redningsaksjonen.

Reisafjorden mai 1959. Foto: SVT

Et av de største leirskred i moderne tid gikk i Sokkelvik i Nordreisa kommune, kvelden 7. mai 1959. Totalt 17 mennesker ble tatt av raset. Av disse omkom 4 barn og 5 voksne. Blant de omkomne var Marianne Jakobsen 54 år fra Olderdalen og hennes sønn Frode på 8 år. Marianne var søster til Anna Mathisen («Bernhard-Anna» ).

Minnesmerket over de omkomne i Sokkelvik. Foto: Nordreisa kommune

Onkel Magnus Olsen var hjemme fra sjøen da ulykken skjedde. Han leide seg en taxi for å se skredområdet med selvsyn. Flere av oss barna fikk være med. Det synet som møtte oss var tragisk. Selv i dag over 60 år etter ulykken kjenner jeg litt på det. Vi fikk en ekstra nærhet til ulykken siden en av bygdas damer var blant de omkomne.

Ulykken var førstesidestoff i alle landets aviser:

Nordlys 8.mai. Dagen etter
Nordlys 9.mai.
De omkomne.

Her kan ses videoopptak fra ulykken:

https://no.wikipedia.org/wiki/Sokkelvik

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjB7e79jsv3AhVrkosKHdbiAYwQuAJ6BAgCEAU&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dm-3Vosr-6Ks&usg=AOvVaw2Zo9l0fW2M4zDKF1eGnPHA

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: