Naturopplevelse ved Čárajávri

Ørner

Čárajávri 10. september 2019.

I september 2019 lå vi i telt ved Čárajávri. Dagen før hadde det vært kommunevalg, og jeg var veldig interessert i valgresultatet. Ved vannet var det ikke telefon-dekning, så jeg bestemte meg for å gå opp på den høyeste toppen i området. Der fikk jeg telefonkontakt og ble godt informert om resultatet. Været var nydelig, helt vindstille og solen skinte fra klar himmel. Rett og slett et nydelig høstvær.

Jeg gikk fort og ble sliten, så jeg la meg ned på bakken for å hvile. Jeg lukket øynene og nøt sola. Det tok ikke lang tid før jeg hørte de første skrik av ravner. Jeg gløttet litt på øynene og så to ravner som fløy høyt over meg. Etter en stund blei det flere, også to ørner blandet seg inn i selskapet .

Da jeg la meg så jeg ingen fugler. Etter kort tid flyr det 10-12 fugler over meg. Jeg bestemte meg for å ligge helt stille, for å se hva som skjer. Fuglene kom lavere og lavere. Og etter noen minutter hadde de første ravnene satt seg ned på bakken. Bare 20-30 meter fra meg. Jeg lå helt stille. Gløttet litt på øynene av og til og ser at ørnene også har satt seg på bakken. Forsiktig hopper de nærmere og nærmere. De nærmeste var nå bare 4-5 meter fra meg. Hvor lenge tør jeg ligge slik? Da en av ørnene begynner å flakse like over hode på meg, ble jeg engstelig. Jeg måtte gi meg til kjenne, og hele flokken lettet. En fantastisk naturopplevelse!

Jeg har hørt at rovfugler kan bruke flere dager før de går til aksjon, men denne gangen gikk det under en time.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er ravn.jpeg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: