Bærplukking.

En historie jeg fant i Lyngen Bygdebok: Grete Lindvall solgte tyttebær til handelsmannen i Olderdalen. Hun hadde en stor kiste stående i stuen som skulle fylles. Utpå høsten når det var lite bær, kunne det bli mange kalde timer for barna som sto for plukkinga. Spannet skulle være fylt før de kom hjem. Bringebær ble betalt med en krone pr. kg, på lokalbåten. Problemet var at den anløp Olderdalen kun på mandag. Faren som var en gudfryktig mann tillot ikke plukking for salg på en søndag. En av døtrene hadde plukket 19 kilo på en søndag. Bærene kunne selvfølgelig ikke selges, men måtte syltes til eget bruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: