Nynorsktentamen V19

Mitt barnebarn Nora Dølvik Soleng skrev en nynorsk-stil om meg som fortjener publisitet

Av Nora Dølvik Soleng

Min bestefar Svein (Bap) Arild Soleng er sytti år, og kjem ifrå Olderdalen i Kåfjord. Han gjekk på Olderdalen barneskole, og flytta til Tromsø i tenåra. Da han pensjonera seg frå jobb, ville han besøke Kåfjord så ofte som mogeleg. Ein dag han vart på besøk i Kåfjord, gjekk han på tur i fjella, og oppdaga at alle de spektakulære turstiane frå barndommen var grodd igjen. Da skjønte han at noko måtte endras. Svein gjer alt han kan for å få folk vekk frå skjermane og ut i den fargerike naturen. I 2018 vann han Kåfjord kommunes frivillighetspris for arbeidet med nye skilt, benker og bygging av bruer langs dei nye turstiane.

Engasjementet min bestefar har vist for naturen er inspirerande, og hans innsats gjer at eg ynska å gjere det same som han. Arbeidet har gitt gode resultata som fleire turistar og minnerike opplevingar. I sommer skal eg og min familie bli med Svein til Kåfjord for å sjå på-og gå i-stiane han har laga. Vi gleda oss mykje til å sjå kva han har brukt fritida si på, og det som gjer han glad.

Ærede jury, det er med handa på hjartet eg seie at min bestefar har gjort seg verdig til Heidersprisen 2018. Han er eit forbilde som naturens hjelper, men ikkje minst eit forbilde som person også. Svein ser potensialet i ein bortgjømt sti, og forvandla den til en fantastisk reise. Alle kommunar skulle hatt ein eldsjel som min bestefar. For det er nettop det han er – ein eldsjel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: