Persiberget

 Pål Vegard Eriksen: Kan Persiberget komme fra kvensk perse, som betyr ‘bak, ræv’? Det kan ha noe med terrenget eller utseendet å gjøre. Jeg får ikke «Per si berget» til å harmonere helt med dialekt og navnetradisjoner her omkring. Tenker kanskje Persberget hadde harmonert bedre, men kanskje det bare er meg. 

En tanke om “Persiberget

  1. Jeg holder på at navnet kommer etter en kar som het Per. Han eide store eiendommer i Ysteby-området, bl.a. dette berget. Derfor «Per si’ berge». Jeg mener at Per var en av forfedrene til Per og Liv Pedersen. Hilsen Håkon Bergmo

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: