Månestein

Vi kan kalle den for Månestein selv om den ikke har noe med månen å gjøre. Faktum er at steinen ble funnet av Willy Olsen i bekken nær hytta si i Nommedalen. Undersøkelser ble gjort av geologer på universitetet i Tromsø. Det viste seg at den var spesiell og hørte overhode ikke hjemme i Nommedalen. Mest sannsynlig er den ført hit med isen under istiden.

Ultramafisk, vert nytta om magmatiske bergarter som vesentleg består av mafiske mineral, til dømes dunitt og pyroksenitt, òg kalla ultramafitter. Nemninga ultrabasisk er knytt til bergarta si SiO2-innhald (mindre enn 45 %).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: