Straŋgadearpmi

Jeg finner ikke navnet i samiske ordbøker, men ifølge Lindbach betyr navnet: Lia der de hogg vinterbrensel. Straŋga=betyr «kvista trestokker». Dearpmi=betyr li eller bakkeskråning. Ser at den samme lia har fått det norske navnet Rypbergan. For mange år siden ble det noen rein igjen etter høstflyttinga. Disse formerte seg og er i dag en liten flokk på 20-30 dyr. Veldig fint område. Jeg kan anbefale en avstikker til Rypbergan og Helvetesdalen når dere går til turmålet Risfjellet. Mye tyttebær er det også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: