Liene i Olderdalen

Alle liene i dalen hadde sine navn. 1) Røyskattlia (Kerpi-Padda) – 2) Kirkelia – 3) Spurvelia – 4) Melkelia – 5) Kellimielli – 6) Aspelia – 7) Kalvelia (Galberiidi) – 8) Jokɲaluohkká – 9) Sehkariidi (Sekkelia). I flere av liene er det fortsatt godt med blåbær og tyttebær. Nederst i Kirkelia ligger Kirkestein som muligens var en gammel offerstein. Nederst i Melkelia lå melkarommet. Der samlet kyrne seg på kvelden, klar for å bli melket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: