Helenebukta/Helenemohki

Bukta er kalt opp etter Helene Pedersen. Hun var min tippoldemor og var gift med Mathias Pedersen (Tarkiainen). Hun var en fantastisk kvinne som det går flere historier om. Derfor vil jeg ikke påstå noe her og nå.

Bildet viser deler av Helene-bukta. I dag sies det bare Bukta.
Helene-bukta strekker seg fra Nommedalselva til Slettvoll.

Helene Pedersen var min tippoldemor. Hun var opprinnelig fra Manndalen. Kom til Storslett som 26 åring og giftet seg med 60 år gamle Morten Larsen som eide store deler av Storslett. Etter noen år døde Morten. Kort tid etter Mortens død traff hun Mathias Pedersen. Et år senere fikk de sitt første barn. Helene var en fargerik dame, blant annet en aktet håndspålegger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: