Bjørnejakt

Olderdalen har hatt mange dyktige bjørnejegere. Den beste av dem alle var Jacob Olsen, Storslett. I 1806 la han fram to bjørneskinn. Begge bjørnene ble skutt i Manndalen. For dette fikk han tre riksdaler(ca.kr.13.000 etter dagens verdi) i skuddpremie. I 1810 fanget han en bjørn med saks på Nordnes. Og i 1825 og 1826 fanget han en halv – og en fullvoksen bjørn med jern.

Mons Aslaksen, Vinterdalen var også en dyktig bjørnejeger. Det siste rapporten vi er kommet over forteller at han fanget en bjørn med selvskudd i 1844. Det skal være den siste bjørnen som er fanget eller skutt i Vinterdalen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: