Kaafjord – nød

Den 28.februar 1940 får Kaafjord kommune melding om at de er bevilget kr. 4000 til kommunalt nødsarbeid. Det kommunale nødsarbeidet må gjennomføres før 30. juni samme år og nødsarbeidet skal betales med kr.2,50 pr. time.

Nøden er stor og mange har spist opp settepotetene. Det blir stor debatt i herredstyret om dette. Og det gjøres følgende vedtak:

Kaafjord kommune søker om å få omdisponere dagsverkmidlene til innkjøp av settepoteter. Der hvor det er ledig – arbeidsføre personer skal disse yte arbeid for verdien av de settepotetene som de vil bli tildelt.

Mulig rest av midlene skal anvendes til Birtavarre kirkegård og rydningsveianlegg.

Jeg tør på det innstendigste henstille til hr. fylkesmann å foranledige at herredstyret vedtak blir godkjent. Det vil være den absolutt beste måte å anvende dagverkstilskottet på. Ved dette hjelper en trengende til å få settepoteter og samtidig må de som får settepoteter utføre samfunnsnyttig arbeid.

Videre kommentar til herredstyret vedtak finner jeg å være overflødig. Da det haster med å få innkjøpt settepoteter, tør jeg henstille til hr. fylkesmann som regjeringens representant å avgjøre saken straks. Jfr. vedlagt særutskrift av sak nr.21.

Kaafjord formannskap, 20.april 1940 Ærbødigst Ant. D. Medby

I et svar til Kaafjord kommunen den 25.juni 1940 skriver fylket i siste avsnitt. Kommunen er underrettet herfra om at tilskuddet ikke kan brukes til kjøp av settepoteter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: