Måne – stein ?

Willy Olsen fant denne steinen i en liten bekk i Nommerdalen. Steinen var tung og da Willy fikk vasket den så han at den hadde en merkelig overflate. Geologisk avdeling ved universitetet i Tromsø har analysert steinen : Steinen er en typisk representant for en ultramafisk bergart, med stort innslag av magnesium (Mg),silisium (Si), og jern (Fe). Det ble også funnet innslag av olivin og pyroksen. Steinen er veldig tung og hører normalt ikke hjemme i Nommerdalen. Mest sannsynlig er den transportert med isen fra et helt annet sted. Alderen er anslått til minst 470 millioner år. 

Kuppulstein

E fann en sten i bekken en liten alminnelig en, e grov han fram tu grusen og tok og vaska han ren, der lå´n og skjen i handa mi i farger, brunt og grått med flekker og med striper som lyste i grønt og blått.

————————————

Et menneskje som du møte kan ligne på ste´n e fann hvis du har tid te å lytte og høre og sjå littegrann, så mye godt og vakkert e gjømt bak grus og slam, men vi må skjøl vekk dynnet og få det i lyset fram. Arne Lyngås

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: