Bosettingskart Ytre

Usikker på årstall på disse kartene. Fra Djupvik og videre ut mot kysten er det kun norske navn. Vi ser at Engenes har fått det samiske navnet Lađonjarga. Ysteby=Njuđnenjarga. Olderdalen=Læibevuodna. Vinterdalen=Dalvevagge. Soleng=Čorro. Birtavarre eksisterer ikke. På dette kartet heter stedet Kaafjordbotten=Gaivouđnabatta. Helt i tråd med det Karen Juuso Baal tok til ordet for. Kanskje det er på tide å ta tilbake det gamle navnet Kaafjordbotten=Gaivouđnabatta. Kaafjorddalen har fått navnet Gaivuodnavuovde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: