Olderdalen gamle skole

Bygningen står fortsatt, men er nesten ikke til å kjenne igjen slik den gamle skolen så ut engang. Byggingen av skolen ble påbegynt i 1898, men ble ikke tatt i bruk før 1903. Skolen er ombygd flere ganger.

Olderdalen gamle skole fra begynnelsen av 1900-tallet. 1907 ble den brukt som lasarett i en pågående epidemi. Under krigen ble den brukt av tyskerne. på 60-tallet ble bygget brukt som tannlegekontor. Bygget kalles fortsatt for Jeksla. I dag disponeres huset av husfliden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: