Savvon (savvan)

Savvan (Savvon) betyr stilleflytende elvestrekning. For fiskeinteresserte i Olderdalen var Savvan den aller beste fiskekulpen. Sjørøya gjorde en hvile-stopp her på sin ferd videre oppover i vassdraget. Ofte kunne det stå flere fine fisker i kulpen samtidig. Men, røya var ikke alltid like bitevillig. Det gamle gutta visste råd, Store gode kveitekroker, surret fast ytterst i bambusstanga gjorde «susen». Rolig førte de kroken over fisken, å røsket til. Øvelsen var så langt unna sportsfiske som det går ant. Men, i Olderdalen var det en stor og effektiv måte å fiske på. En av de største «krøkerne « kan dere se på bildet. Tormod Albrigtsen. Her sammen med barndoms vennen Hedmund Antonsen.

I dag er det laget en tursti til denne kulpen.

Slik ser det ut i dag. Litt annerledes enn det opprinnelige.
Rolf Slettli og Øystein Soleng

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: