Rydningsveier/Nygaardsvold-veier

I 1930 ble Kåfjord egen kommune. Etter mange år som en del av Stor-Lyngen. Kåfjord kom  dårlig ut av skilsmisse-oppgjøret med Lyngen. I tillegg var arbeidsledigheta svært høy. Fiske var dårlig og en kan trykt si at de harde 30-åra rammet den nye kommunen svært hardt. Søknader om hjelp fra sosialdepartementet var det mange av. Den første søknaden ser vi allerede i 1934 og slik fortsatte det utover 10-året.

I sak 92/1937 behandler Kåfjord kommune: Sak om igangsettelse av et større nøds-arbeid i kommunen for om mulig å skaffe beskjeftigelse for de mange arbeidsledige utover sommeren og høsten.

Sosialdepartementet hadde stor forståelse for situasjonen Kåfjord var havnet i og bevilget stadig penger. Mye av disse midlene gikk til bygging av rydningsveier. Bare i Olderdalen ble det bygget 15-20 km med skogsveier, inkludert to bruer. Det var en dramatisk tid i Kåfjords historie. Deler av veinettet  bør vernes og historien bør skrives og fortelles.

Det finnes masse skriv og notater fra den tiden dersom det er noen som vil dykke ned i arkivet. Har lagt ved deler av et referat fra 1937.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: