Myrlund Båtbyggeriet

Olav Myrlund startet båtbyggeri sammen med Erling Myrlund tidlig på 1950-tallet. Erling ble sendt på kurs til en båtbygger på Helgeland og kom hjem med gode og viktige kunnskaper om båtbygging. Gradvis bygde disse to opp en bedriften som eksisterte i 50 år. Da Olav døde i 1979 overtok Sigurd Myrlund ansvaret. Og da Sigurd døde i august 1992 overtok Harald Sivertsen.

Børre Langhaug ble ansatt ved båtbyggeriet i 1992/93. Han kan fortelle at de drev med noe nybygg før han ble ansatt, men etter 1992 var det mest reparasjoner, nye aluminiums-overbygg og utskifting av motorer.

En lokal bedrift som på det meste var fire mann i arbeid. Bedriften klarte seg godt i 50 år.
Moloen ved båtbyggeriet
Myrlund Båtbyggeri. Foto: Ranveig Soleng
Børre Langhaug og Harald Sivertsen da de gjenåpnet båtbyggeriet på 1990-tallet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: