Vi minnes Sverre Albrigtsen

Ei minneplate er satt opp på Tromsø Gravlund av Sverre Harald Albrigtsen som døde 25. september 2022.

Sverre tilbrakte sine siste år på Heracleum bo- og servicesenter i Tromsø. Selv om han hadde sine plager var han alltid optimist. «Nå går det bedre» sa han ofte. Den 25. september 2022 sovnet han stille og rolig inn, 82 år gammel.

Sverre og kona Bjørgunn likte å reise og på fb-siden Gamle Nord Troms kan man fortsatt lese reiseskildringer fra den gang.

Han likte også å skrive dikt og små fortellinger, som han sendte over til meg. Noen av disse kan leses på denne sida.

Han har også skrevet to slekts-bøker om sine to kvenske sider. «Bucht-slekta i Kåfjord og Lyngen» og «Eva Kaisa grenen-en gren av den gamle slekten Grape.»

Sverre var svært interessert i sport. Spesielt ski, fotball og friidrett. Innen ski og fotball fikk han mye å glede seg over. Jan Lindvall og Tore Olsens resultater var stort for Sverre, men også stafettlaget som tok 4.plassen i NM var han stolt over. Jeg vet at også at Kåfjord F.K. framganger på slutten av 1970-tallet og begynnelsen av 80-tallet gav han stor glede.

Lokalhistorie var en annen stor interesse han hadde. Samlet gamle historier som han skrev ned og publiserte i aviser og årbok for Nord Troms. Han samlet inn gamle gjenstander som han sendte til museer og andre institusjoner.

Vi lyser fred over Sverres minne!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: