Bærplukking

Et fenomen som varte ganske lenge, var at en mengde med folk fra Lyngseidet kom over med ferga for å plukke blåbær i Olderdalen. De så på munnen til unger at bæra var moden. Som regel kom de for tidlig, og plukket bær på de nærmeste plassene, og det var ikke alltid like populært.

Bær var det mye av, så det var nok til alle. Vi likte ikke alltid dette, og må innrømme at jeg en gang slappet luft fra sykkelhjulet til en bærplukker fra Lyngseidet, men det var aldri dårlig forhold mellom oss.

Lyngseidet var en større plass med flere gjestgiverier, og to bakerier, og så var de med i fotballkretsen. De var nok et hakk foran oss. De hadde også kommunal realskole, men de fleste fra Kåfjord gikk på Målselv Statsrealskole, som hadde eksamensrett. Etter hvert er det meste utjevnet, der som ellers i samfunnet, og bra er det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: