Odessa

Ivar Albrigtsen.

I disse tider med Odessa kom jeg på noe…
Ivar reiste til sjøs da han var 15 år gammel i 1957.  Det var en voksen mann fra Nordreisa ombord som støttet han.  Han var blant annet i Odessa.  Der byttet han til seg en grammofon med mange plater.  Jeg husker ikke-hva han byttet med.  Da han kom hjem, var vi ofte på ungdomshuset og spilte plater.  

På turen var han også i India.  Han fortalte derfra at ungene flokket seg om dem og ropte: No mamma, no papa, no sister, no brother.  Klappet seg på magen og sa: Give me four Anna baksis, oh, oh.  

Da de var i Afrika sendte han søknaden til  Målselv statsrealskole.  Réktoren sa etterpå at det var første gang han fikk søknad fra Afrika.  

Senere i skoleferien var han på sommerjobb på stykkgodsbåt.  En gang fikk han blokka fra vinsja mot kinnet.  Han kom hjem helt opphovna i ansiktet.  Jeg syntes det var etter den hendingen han begynte å bli syk.  Men sikkert er det jo ikke.
Ivar var spesielt flink i matematikk.  Han var også god å sparke fotball, og var veldig god å gå skøyter. Før han døde sa han til meg at han håper det går bra med meg.  Med han var det ikke så nøye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: