Rønnaug Bjørklid

Rønnaug Bjørklid

Samtidig som vi blar gjennom et gammelt fotoalbumet forteller Rønnaug om sin tid i Olderdalen og om de folkene som bodde der. Hun er 86 år og krystallklar i hode. Fra bena og opp til halsen er det «så som så», sier Rønnaug, men fra halsen og opp er alt i orden, sier hun og ler.

Ole Soleng og Dagny sammen med barna Ivar, Rønnaug og Oddmund.
Fra venstre Ivar Soleng, Astrid Krystad, Oddmund og Rønnaug Soleng. Oddmund ble senere veldig sentral i Idrettskretsen.
Kjøpmann Hans Pedersen eller «Hans Persa» fra Olderdalen sammen med noen damer på slåttemarka.
I forbindelse med flytting av et utedo hos «Hans Persa» ble dette bildet av Einar Soleng tatt. Ingen andre kunne gjort noe sånt.
En ung Erling Solberg, Olderdalen. Kanskje et konfirmasjonsbilde. Erling Solberg ble etter hvert en stor fotballsupporter for OIK og senere KFK.
Petra Slettli var gift med Rudolf Slettli og hadde barna Alf, Rolf Petter og Harriet.
Et morsomt bilde. Fra venstre med slips ser dere Sigmund Dybwad fra Stjørdal. Han ble ansatt som forretningsfører i forsyningsnemda i Kåfjord den 15.aug. 1943. Kjenner ikke navnet på de andre. Kanskje noen kan hjelpe? (Jeg har brukt teknologien og satt farge på bildet)
Har også satt farge på dette bildet av min fine tante Hanna Eriksen Soleng som døde så altfor tidlig.
Dagny Eriksen Soleng. Gift med Kåre Larsen, Tromsø. Siden kjent som Dagny Larsen. Barn: Dagfinn og Ellen. Søster til Hanna ovenfor.
Jenny og Solveig Pedersen.
Ingvald Solberg
Vet ikke mer enn at disse er Hansine, Henrik kalt «Heigan» og Synnøve . Navnet «Heigan» husker jeg fra fortellinger fra bygda.
Mine gudforeldre Hedly og Hedmund Antonsen. Fine folk! Husker jeg alltid fikk fine julegaver fra dem. I konfirmasjonsgave fikk jeg en hvit spisstelt som jeg hadde stor glede av i mange år. Jeg var også en fantastisk fisketur sammen med Hedmund og Alvin. Gode minner!
Et bilde av nyere dato. Kjenner igjen Liv Lien, Rønnaug, Oddmund og Gerd Soleng. Gerd er datter til Sandra og Einar Brandser.

Takk Rønnaug for en koselig formiddag!

En tanke om “Rønnaug Bjørklid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: