Den store Amerika -turen

I fem uker i år 2014 reiste vi rundt i USA i leid bil. Fem fantastiske uker. Det er den fineste ferien jeg noensinne har hatt.

I grove trekk var det denne ruta vi kjørte /rød strek). Det hører med til historien at vi satte bilen igjen i Charleston og fløy til Washington for å se kirsebærblomstringen. For så å fly tilbake for å fortsette turen.
Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er dsc01877.jpg
På tur mot Key West
Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er dsc01897.jpg
Vi besøkte Ernest Hemingways hjem ute på Key West. Ernest Miller Hemingway var en amerikansk forfatter av romaner og noveller, blant annet med utgangspunkt i egne erfaringer fra den første verdenskrig, den spanske borgerkrigen og den andre verdenskrig. Blant hans mest kjente bøker er: Og solen går sin gang, Farvel til våpnene og Den gamle mannen og havet.
Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er dsc01906.jpg
he Southernmost Point Buoy er en forankret betongbøye i Key West, Florida, som markerer det sørligste punktet i det kontinentale USA, det laveste breddegradslandet i sammenhengende nordamerikanske stater. Det er 18 fot over havet.
Æresgravlunden i Arlington er USAs mest betydningsfulle krigskirkegård. Kirkegården ligger i Arlington i Virginia, ved Potomacelva, midt imot Washington, D.C., i USA. Gravlunden ble grunnlagt under den amerikanske borgerkrigen på eiendommen til general Robert E. Lee. Siste gangen jeg var der fikk jeg oppleve en begravelse av en veteran fra Vietnamkrigen. Må oppleves!
Memorial etter falne etter Vietnamkrigen.
Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er washington.jpg
Det hvite hus er den amerikanske presidentens embedsbolig. Navnet brukes også antydningsvis om presidentens stab eller regjering. Da vi var der hadde presidenten statsbesøk, så det var ekstra aktivitet fora huset.
Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er leikny-og-berit.jpg
De forente staters Kongress (engelsk United States Congress) er USAs lovgivende nasjonalforsamling for de føderale styresmaktene og er et tokammersystem bestående av underhuset Representantenes hus og overhuset Senatet. Leikny og Berit på vei til kongressbygningen.
Washington Monument.
Vanligvis kommer nærmere en million turister til byen når kirsebærblomstringen er på sitt vakreste i mars – april. Dette pleier å være en av Washington D. Cs største turistattraksjoner om våren, og festivalen i forbindelse med blomstringen er en av hovedstadens viktigste kulturbegivenheter.
Fantastiske parkanlegg
Min datter med familie bodde på den tiden i Chapel Hill i North Carolina.
Chimney Rock er en landsby i Rutherford County, North Carolina, USA. Befolkningen var 113 ved folketellingen i 2010. Landsbyen har sitt navn fra et stort område av granitt som ligger på et toppmøte over selve landsbyen i Chimney Rock State Park. https://www-chimneyrockpark-com.translate.goog/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=no&_x_tr_hl=no&_x_tr_pto=sc
DEVIL’S HEAD.
Ground zero er den engelske betegnelsen på det nøyaktige punktet på bakken som markerer detonasjonspunktet for en bombe. For bomber som er ment å detonere i luften refererer ground zero til punktet på bakken rett under bomben i detonasjonsøyeblikket. 
Vi besøkte Madison Square Garden i New York i håp om å møte Mats Zuccarello Aasen, som på det tidspunktet spilte ishockey for New York Rangers, men den gang ei. Kun bilder og filmer av den norske ishockeyspilleren. Zuccarello spilte sine hjemmekamper i denne berømte sports- og konsertarena i New York City i USA. Vi husker også Madison Square fra flere legendariske boksekamper. Blant innbyggerne i New York omtales arenaen ofte kun som «the garden».
Kåfjordsekken var med på hele turen.
Det ble også tid litt strandliv.
Miami Beach ligger i det sørøstlige Florida på østkysten omtrent 6 kilometer nordøst for Miami. Byen ble grunnlagt i 1912, og består nesten utelukkende av hoteller og strandvillaer. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: